ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

_00H0366CG

Δείτε το Εκτενές Βιογραφικό της Γεωργιάδου Ιωάννας

Δείτε το Εκτενές Βιογραφικό του Ντόβρου Ε. Ιωάννη

Η Ιωάννα Γεωργιάδου είναι Κοινωνική Κλινική Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, µε ειδίκευση στις εξαρτήσεις και τα ψυχοκοινωνικά προβλήµατα. Υποστηρίζει ενήλικες και εφήβους ακολουθώντας τις αρχές της προσωποκεντρικής ψυχοθεραπείας τις οποίες προσεγγίζει από μια συστημική προοπτική. Αγαπά ιδιαίτερα το συντονισμό ομάδων συμβουλευτικής, υποστηρίζοντας έτσι γονείς και άλλους ενήλικες. Το ενδιαφέρον της για το χώρο της αναπηρίας την οδήγησε στο χώρο της ειδικής αγωγής, όπου διερευνά το ζήτημα της ποιότητας ζωής των ατόµων µε αναπηρία. Έχει εμπειρία στην οργάνωση και λειτουργία δοµών απεξάρτησης και στο συντονισµό οµάδων συµβουλευτικής υποστήριξης και προσωπικής ανάπτυξης. Συνεργάζεται µε το Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας στην εκπόνηση προγραµµάτων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ατόµων και ευάλωτων κοινωνικών οµάδων.  Ο δρόμος της ζωής της την έχει φέρει στο Βόλο, όπου έχει επιλέξει να εργαστεί και να ζήσει μαζί με την οικογένειά της.

Επαγγελματικές σπουδές

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Ειδική Παιδαγωγός (Π.Θ.), Μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) Κοινωνικής-Κλινικής Ψυχολογίας Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων, Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική, Υπότροφος Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, Υπότροφος Ιδρύματος Ωνάσση


O Ντόβρος Ε. Ιωάννης είναι Ολιστικός Θεραπευτής, Εκπ. Ψυχοθεραπευτής. Υποστηρίζει με ολιστικό τρόπο ανθρώπους που επιθυμούν να χτίσουν σε γερές βάσεις μια ζωή με ψυχική και σωματική υγεία. Ξεκίνησε το επαγγελματικό του μονοπάτι μέσα στο χώρο της φυσικής αγωγής και άσκησης, όπου ειδικεύτηκε στην εκγύμναση ατόμων με ειδικές ανάγκες και χρόνιες παθήσεις. Οι προσωπικές του αναζητήσεις και το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων τον έφεραν στα χνάρια της Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας και της υποστήριξης ατόμων με πρόβλημα εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες. Η ανάγκη του για την ολόπλευρη έκφραση της ψυχής και του σώματος τον συνέδεσε με την ψυχοθεραπευτική μέθοδο της Μη Κατευθυντικής Παρεμβατικότητας και με το ψυχοθεραπευτικής προέλευσης σωματικό θέατρο Playback Theater. Επιθυμώντας να γεμίσει τη φαρέτρα του με όπλα κατά του διαχωρισμού του ανθρώπου σε ψυχή και σώμα, εκπαιδεύτηκε σε ολιστικές τεχνικές ίασης, όπως η Ρεφλεξολογία, η Κρανιοϊερή Θεραπεία, η Εφαρμοσμένη Κινησιολογία, το Ηχομασάζ, το Clinical Pilates, και σήμερα εκπαιδεύει και άλλους ως ερευνητής και καθηγητής Ρεφλεξολογίας. Με προοπτική αποκέντρωσης, ζει με την οικογένειά του στο Βόλο, όπου εμψυχώνει ψυχοθεραπευτικές ομάδες, αναπτύσσει συνεργασίες για την αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, παρέχει συνεδρίες ολιστικών θεραπειών και ασκεί ομάδες medical fitness.

Επαγγελματικές σπουδές

Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. προσαρμοσμένης άσκησης (Δ.Π.Θ.), Μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) Κοινωνικής-Κλινικής Ψυχολογίας Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων (Α.Π.Θ.), Εκπαίδευση στην Μη Κατευθυντική Eμψύχωση Ομάδων (N.D.I.), Διπλωματούχος Ρεφλεξολόγος (N.H.S.), Ειδικευμένος στις τεχνικές SuJok, Καρανιοϊερή Θεραπεία, θεραπεία με Ανθοϊάματα, Εφαρμοσμένη Κινησιολογία, Ηχοµασάζ, Ολιστική µάλαξη, µάλαξη µε βεντούζες, Ιπποκρατική µάλαξη και Ασιατικό µασάζ, Εξειδικευμένος στην µέθοδο Clinical Pilates, µέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εργοσπιροµετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης, µέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων.