ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Εκπαιδευτικά σεμινάρια με εξειδικευμένες θεματικές ψυχολογίας, ψυχοσωματικής υγείας και ευεξίας.

 

σεμινάρια ρεφλεξολογίας θεσσαλονίκη uploading......

Σαββατο 22 Σεπτέμβρη και ώρα 1200 στο ARTaction Pilates Thessaloniki 2ωρο ενημερωτικό για την Ρεφλεξολογια. Μια ακόμη χρονιά γεμάτη γνώση, εμπειρία και ταξίδι έρχεται...Πιστοί στις αρχές της επιστημονικής προσέγγισης των συμπληρωματικών θεραπειών αλλά και στην ταυτόχρονη εκπαίδευση των μελλοντικών θεραπευτών σε γνωστικό, αλλά και ψυχοσωματικό επίπεδο συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε ώστε το πτυχίο σας να είναι εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις του Συλλόγου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων. Η σχολή μας επίσης είναι πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Εκπαίδευσης 1. Για περισσότερες πληροφορίες 231 051 7334.

Δημοσιεύτηκε από Σεμινάρια Ρεφλεξολογίας, Θεραπευτικής, Ολιστικής μάλαξης στις Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018

 

 

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ - ΕΜΨΥΧΩΣΗ Ντόβρος Εμμανουήλ-Ιωάννης, Ολιστικός Θεραπευτής (MSc), Ρεφλεξολόγος, Εμψυχωτής ομάδων N.D.I.


ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018-2019 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ
Η ρεφλεξολογία είναι μια αρχαία φυσική ολιστική μέθοδος η οποία όμως αναπτύχθηκε στην Ευρώπη και στην Αμερική στην αρχή του περασμένου αιώνα. Συνθέτοντας τεχνικές των Ασιατικών ιατρικών συστημάτων (Κινέζικη Ιατρική, Αγιουρβέδα) με τις γνώσεις της Δυτικής Ιατρικής, αποτελεί στις μέρες μας μια από τις πιο αναγνωρισμένες συμπληρωματικές μεθόδους ίασης με εφαρμογές σε κλινικές και ιδιωτικά κέντρα σε όλον τον κόσμο. Έχουν βρεθεί πηγές που περιγράφουν τη χρήση ...της μεθόδου στην Κίνα, στην Αίγυπτο αλλά και στην Ελλάδα. Η εφαρμογή της βασίζεται στην παραδοχή της ύπαρξης ανακλαστικών σημείων στα πέλματα, στις παλάμες στα αυτιά και σε άλλα ειδικά σημεία που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο ή λειτουργία του σώματος. Διεγείροντας συστηματικά αυτά τα ανακλαστικά σημεία με ειδικές δακτυλοπιέσεις και φυσικούς χειρισμούς απελευθερώνονται οι θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος και έτσι επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση, η χαλάρωση και η αρμονία του οργανισμού. Στην σημερινή εποχή ο ρεφλεξολόγος καλείται να συνδυάσει γνώσεις από μια μεγάλη γκάμα θεωριών και τεχνικών. Καλείται να αξιοποιήσει όχι μόνο τις επαγγελματικές του δεξιότητες αλλά και την προσωπική του ιδιοσυγκρασία, να ενεργοποιήσει το δυναμικό του κάθε πελάτη όχι μόνο την εξάλειψη του συμπτώματος αλλά προς μια συνολικά καλύτερη υγεία. Η καθημερινή μας πρακτική δείχνει πως το κάθε ανθρώπινο σώμα είναι μια ανεξερεύνητη περιοχή με τελείως μοναδικές ποιότητες και ο ρεφλεξολόγος με πνεύμα αναζήτησης και με βοηθούς τους «ανακλαστικούς χάρτες» καλείται να βοηθήσει τον πελάτη να δημιουργήσει μια πορεία προς την υγεία. Αυτό το ταξίδι του κάθε σπουδαστή να οργανώσει γνώσεις, να δοκιμάσει τεχνικές, να υιοθετήσει επαγγελματικές αρχές, ερχόμαστε να καθοδηγήσουμε και να εμψυχώσουμε στο “Κέντρο δια βίου Μάθησης 1 ARTaction”.
 
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ ARTaction
Πιστοποίηση: Το διετές πρόγραμμα σπουδών Ρεφλεξολογίας της ARTaction είναι σύμφωνο με το πρόγραμμα του Συλλόγου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων και του Πανελλήνιου Επαγγελματικού Συλλόγου Ρεφλεξολόγων.
Προγραμματισμός: Τα μαθήματα διεξάγονται ένα Σάββατο κάθε μήνα. Παρακάτω δίνονται οι ημερομηνίες των μαθημάτων της Ρεφλεξολογιας συνοπτικά και αναλυτικά.
Σπουδαστές που δεν διαθέτουν πτυχίο ιατρικών ή παραϊατρικών επαγγελμάτων παρακολουθούν επίσης υποχρεωτικά και τον κύκλο ιατρικών μαθημάτων. Τα ιατρικά μαθήματα διεξάγονται Κυριακή (4 μάθηματα για το 1ο έτος). Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους. Σημ. τα ιατρικά μαθήματα παραδίδονται από ιατρό.
 
Για περισσότερες πληροφορίες  και εγγραφές επικοινωνήστε
6934714388 Γιάννης Ντόβρος
2310517334 ARTaction Χριστίνα Πολύζου
 
ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑΣ
Το κόστος για κάθε Σάββατο ορίζεται στα 150€ +ΦΠΑ
Το σύνολο του πρώτου έτους ανέρχεται στα 1350€ +ΦΠΑ
Σε περίπτωση προπληρωμής έχετε έκπτωση 10%, 1215€ +ΦΠΑ
 
Δεν υπάρχει εγγραφή, χρειάζεται όμως να κατοχυρώσετε τη θέση σας για την πρώτη συνάντηση με την προκαταβολή των 100€ μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.
 
ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ
Το κόστος για κάθε Κυριακή ορίζεται στα 90€+ΦΠΑ
Το σύνολο του πρώτου έτους (4 μάθηματα για το 1ο έτος) ανέρχεται στα 360€ +ΦΠΑ
Σε περίπτωση προπληρωμής έχετε έκπτωση 10%, 324€ +ΦΠΑ
 
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑΣ
Κέντρο δια βίου Μάθησης 1 ARTaction  - 1ο Έτος Ημερομηνίες
  • Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2017 ώρα 9:30 – 18:30
  • Κυριακή 18 Νοέμβριου 2017 ώρα 9:30 – 18:30
  • Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 9:30 – 18:30
  • Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2018 ώρα 9:30 – 18:30
  • Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2018 ώρα 9:30 – 18:30
  • Κυριακή 17 Μαρτίου 2018 ώρα 9:30 – 18:30
  • Κυριακή 21 Απριλίου 2018 ώρα 9:30 – 18:30
  • Κυριακή 19 Μαΐου 2018 ώρα 9:30 – 18:30
  • Κυριακή 30 Ιουνίου 2018 ώρα 9:30 – 18:30
Αναλυτικό πρόγραμμα 1ου έτους
1ο Σάββατο
Ορισμός της Ρεφλεξολογίας
Ιστορία της ρεφλεξολογίας
Αρχές της Ρεφλεξολογίας
Συχνότητα, διάρκεια των συνεδριών
Τρόποι δράσης
Ενδείξεις
Περιπτώσεις που χρειάζονται προσοχή
Είδη ρεφλεξολογικής αντιμετώπισης
Οι λόγοι που προτιμάμε τα πέλματα
Τεχνικές χαλάρωσης
Πρακτική
2ο Σάββατο
Ζώνες σώματος
Οριζόντιες γραμμές
Αντιστοιχίες
Συστοιχίες
Ρεφλεξολογία πελμάτων
Τεχνικές πίεσης
Συστήματα και αντανακλαστικά σημεία :
Ερειστικό σύστημα Μυϊκό
Πρακτική
3ο Σάββατο
Συστήματα και αντανακλαστικά σημεία :
Νευρικό σύστημα Κυκλοφορικό σύστημα
Πρακτική
4ο Σάββατο
Συστήματα και αντανακλαστικά σημεία :
Λεμφικό σύστημα Αισθητήρια όργανα Αναπνευστικό σύστημα
Πρακτική
5ο Σάββατο
Συστήματα και αντανακλαστικά σημεία :
Πεπτικό σύστημα Ουροποιητικό σύστημα
Πρακτική
6ο Σάββατο
Συστήματα και αντανακλαστικά σημεία :
Ενδοκρινικό σύστημα Γεννητικό σύστημα
Πρακτική
7ο Σάββατο
Ρεφλεξολογία χεριών και αντανακλαστικά σημεία
Πρακτική
8ο Σάββατο
Αυτί και αντανακλαστικά σημεία στο αυτί
Τεχνικές χαλάρωσης αυτιού
Πρακτική
9ο Σάββατο
Μεθοδολογία έρευνας
Έρευνες στην ρεφλεξολογία
2ο Έτος
Οι ημερομηνίες για τα μαθήματα ρεφλεξολογίας θα ανακοινωθούν στο τέλος του πρώτου έτους
Αναλυτικό πρόγραμμα 2ου έτους
1ο Σάββατο
Ιστορικό
Τρόποι λήψης ιστορικού
Ζωνορεφλεξολογία
Πρακτική
2o Σάββατο
Αρχές SuJok και άλλων ανακλαστικών τεχνικών
πρακτική
3ο Σάββατο
Πρόσωπορεφλεξολογία
Πρακτική4ο Σάββατο
Μάκρο-Μίκρο ρεφλεξολογία
Κινησιορεφλεξολογία
Προχωρημένες τεχνικές
Πρακτική5ο Σάββατο
Σχέση οργάνων και συναισθημάτων
Ψυχοσωματικές ασθένειες, αυτοάνοσα και ρεφλεξολογία6ο Σάββατο Αρχές Κινέζικης Ιατρικής και Ρεφλεξολογία
Πρακτική7ο Σάββατο
Μεσηβρινοί και ρεφλεξολογία
Πρακτική

8ο Σάββατο
Ολιστική ανάλυση του πέλματος
Ειδική αντιμετώπιση ατόμων ανά κατηγορίες
Συνδυασμοί Ρεφλεξολογίας και άλλων ειδικοτήτων
Περιτονίες και ρεφλεξολογικά ανακλαστικά σημεία
Πρακτική

9ο Σάββατο
Νομοθεσία - Δεοντολογία - Επαγγελματικές Συμβουλές

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Η Ρεφλεξολογία επιδρά σε μια μεγάλη γκάμα προβλημάτων: Aαμιγώς μυοσκελετικά προβλήματα (π.χ. μέσης, αυχένα, ώμων, γονάτων) δυσλειτουργία οργάνων ή συστημάτων (π.χ. γαστρεντερολογικά προβλήματα, προβλήματα αναπαραγωγής, γυναικολογικά προβλήματα) ψυχοσωματικά προβλήματα (π.χ. πονοκέφαλοι, αναίτιοι ή επαναλαμβανόμενοι πόνοι) Με βάση αποτελέσματα ερευνών και κλινικών μελετών μπορεί να βοηθήσει στα ακόλουθα: στρες, κόπωση, πόνοι και ένταση (Berenson, 2006) κατάθλιψη, πόνοι, ναυτία και ταραχή σε καρκινοπαθείς και μη (Grealish et al 2000; Stephenson et al 2000, Quattrin et al 2006) καρκίνος (Hodgson 2000; Vickers & Cassileth 2001, Yang 2005, Stephenson et al 2007, Sharp et al 2010):
προκύπτει ότι η ρεφλεξολογία επιδρά στην ποιότητα ζωής βελτιώνοντας τα συμπτώματα, τις παρενέργειες των χημειοθεραπειών και την ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς κατά τη διάρκεια του τοκετού (Gowri et al 1989, McNeill et al 2006) χρόνια δυσκοιλιότητα σε παιδιά (Gordon et al 2006) και ενήλικες (Woodward et al 2010) διαβήτης: βελτίωση της διάθεσης, του βαθμού γενικής κόπωσης και της κόπωσης των κάτω άκρων (Kim 2003), βελτίωση της περιφερικής νευροπάθειας με μείωση των συμπτωμάτων και αύξηση της αισθητότητας (Jeong 2006) συστολικής πίεσης και τριγλυκερίδια (Park 2003): μείωση των επιπέδων σε χρόνια υπερτασικούς ασθενείς και βελτίωση του αισθήματος ικανοποίησης από τη ζωή -σημαντική μείωση των συμπτωμάτων ακράτειας ούρων με αύξηση της κολπικής σύσπασης και μείωση του αισθήματος ενόχλησης στην καθημερινότητα τους σε γυναίκες μέσης ηλικίας με αποτέλεσμα της βελτίωσης ποιότητας ζωής στη συγκεκριμένη ομάδα (Kang et al 2004) συμπτώματα κλιμακτηρίου και αισθήματος κόπωσης σε γυναίκες μέσης ηλικίας (Lee 2006) κατάθλιψης, στρες και αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα σε γυναίκες μέσης ηλικίας (Lee 2006) στρες, κόπωση και κυκλοφορικά προβλήματα σε γυναίκες μέσης ηλικίας (Jang 2009) πόνος και κατάθλιψη σε γυναίκες με οστεοαρθρίτιδα (Oh 2006) έλκος στομάχου (Μa Dongmey et al 2006): προαγωγή της αποκατάστασης προβλήματα λοχείας (Park 2007, Li CY 2009, Bangguizhi 2007): μείωση των επιπέδων λιπιδίων ορού, βελτίωση της ποιότητας του ύπνου και μείωση του άγχους και της κατάθλιψης μετεγχειρητικοί πόνοι (Tanyakhanok 2005, Suthathip 2005) συμπτώματα δυσμηνόρροιας και προεμμηνορροϊκού συνδρόμου σε νεαρές γυναίκες (Kmet al 2002) προβλήματα ύπνου (Song 2006, Jin S 2005): -βελτίωση της ποιότητας ύπνου και μείωση της κατάθλιψης λόγω της έλλειψης αυτού σε ηλικιωμένες γυναίκες με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (Song 2005): χαλάρωση του σωματικού στρες, προαγωγή της ομοιόστασης του σώματος σκλήρυνση κατά πλάκας (επιμέρους συμπτώματα) (Gamus D et al 2003, Hughes 2009).

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ - ΕΜΨΥΧΩΣΗ
Ντόβρος Εμμανουήλ-Ιωάννης, Σύμβουλος Ψυχοσωματικής υγείας (MSc), Ρεφλεξολόγος, Μέλος του Σ.Ε.Ρ. και του Π.Ε.Σ.Ρ., Εμψυχωτής ομάδων N.D.I.

Ο Ιωάννης Ε. Ντόβρος είναι Σύμβουλος Ψυχοσωματικής Υγείας (Msc), πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας. Είναι εμψυχωτής ομάδων της Ψυχοθεραπευτικής κατεύθυνσης «Μη Παρεμβαίνουσα Κατευθυντικότητα – NDI» και δάσκαλος Ρεφλεξολογίας. Έχει ολοκληρώσει τόσο τη βασική εκπαίδευση όσο και μετεκπαιδεύσεις στη Ρεφλεξολογία. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στη κρανιοϊερή θεραπεία από το Upledger Institute, της Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας, στο SuJok, με δίπλωμα από τη Διεθνή Ακαδημία και είναι ειδικευμένος στο Ηχομασάζ, την Ολιστική μάλαξη, την μάλαξη με βεντούζες, την Ιπποκρατική μάλαξη καθώς και στο Ασιατικό μασάζ από την ΝΗS. Τέλος έχει εκπαιδευτεί στο medical fitness καθώς και στην μέθοδο Clinical Pilates. Διετέλεσε Spa Manager σε τουριστικές επιχειρήσεις, υπεύθυνος φυσικής κατάστασης σε ποικίλες ομάδες ατόμων ειδικών πληθυσμών, εξωτερικός συνεργάτης σε φυσιοθεραπευτήρια και εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης, στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας καθώς και σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. Ακόμη εργάστηκε ως σύμβουλος απεξάρτησης σε πρόγραμμα υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων. Σήμερα είναι υπεύθυνος εφαρμογής ψυχοσωματικών θεραπειών και εμψύχωσης ομάδων στο Κέντρο «Πορεία Υγείας» στην πόλη του Βόλου όπου ζει με την οικογένειά του.

 

Το σεμινάριο είναι εργαστηριακό και βιωματικό και εστιάζει στην εισαγωγή της σχέσης θεραπευτή-θεραπευόμενου.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους στον χώρο της υγείας και ειδικότερα σε όσους χρησιμοποιούν την αφή ως θεραπευτικό μέσο. Στόχος του σεμιναρίου είναι η «ψηλάφηση» των διαφόρων πτυχών της σχέσης θεραπευτή-θεραπευόμενου (όρια, ενσυναίσθηση, συνοδεία κτλ), της «ψηλάφησης» των πτυχών της επικοινωνίας μεταξύ θεραπευτή θεραπευόμενου (ακούω- προτείνω-συνοδεύω) και η ανάπτυξη του προσωπικού δυναμικού του θεραπευτή (προστασία κατά την διάρκεια της θεραπείας, διαδικασίες επαναφόρτισης). Σε όλη την διάρκεια του σεμιναρίου υλοποιούνται βιωματικές ασκήσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη όλων των παραπάνω παραγόντων.

Η θεωρητική ανάλυση αλλά και οι βιωματικές ασκήσεις θα δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που γεννιούνται κατά την επαφή του θεραπευτή με το θεραπευόμενο:
Πώς συνοδεύω στη διαδικασία της ασθένειας και της θεραπείας;
Ποια είναι τα όρια στη σχέση με το θεραπευόμενο;
Πώς αντιμετωπίζω τους «δύσκολους» θεραπευόμενους;
Τι είναι η ενσυναίσθηση και πώς εφαρμόζεται;
Πώς ακούω το θεραπευόμενο χωρίς να «αδειάζω»;
Πώς προτείνω θεραπεία και πως δεν φορτίζομαι αρνητικά;

Οι βιωματικές ασκήσεις του σεμιναρίου προέρχονται από τη μεθοδολογία της NDI:
Μέθοδοι και τεχνικές γνωριμίας και πρώτης επαφής.
Μέθοδοι και τεχνικές συνοδείας, ενεργού ακρόασης και επαναδιατύπωσης (reformulation), με ενσυναίσθηση, γνησιότητα και ανεπιφύλακτα θετική αποδοχή.
ΕΜΨΥΧΩΣΗ:
Ντόβρος Εμμανουήλ-Ιωάννης,
Σύμβουλος Ψυχοσωματικής υγείας (MSc), Εμψυχωτής ομάδων N.D.I.
Για διευκρινήσεις και λεπτομέρειες επικοινωνήστε:
- τηλεφωνικά στο 2310517334
- inbox στη σελίδα ARTaction Pilates Thessaloniki
- με email artactionthes@gmail.com
Δεν προαπαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

Το σεμινάριο είναι βιωματικό και εστιάζει στην κατανόηση και εφαρμογή βασικών δακτυλοπιέσεων σε καίρια ανακλαστικά σημεία που ανακουφίζουν και ενεργοποιούν. Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να γνωρίζουν απλούς τρόπους υπέρβασης των καθημερινών πόνων και να εξασκηθούν σε βασικές ταχνικές χαλάρωσης, για τους ίδιους και τους οικιείους τους.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ - ΕΜΨΥΧΩΣΗ:
Ντόβρος Εμμανουήλ-Ιωάννης,
Ρεφλεξολόγος, Σύμβουλος Ψυχοσωματικής υγείας (MSc), Εμψυχωτής ομάδων N.D.I.

Δεν προαπαιτείται προηγούμενη εμπειρία.