ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ 2022 – ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΒΟΛΟΣ

 In ΝΕΑ ΜΑΣ, Σεμινάρια ολιστικής, Τρέχοντα Σεμινάρια

Δεκέμβριος 2022. Γίνε ρεφλεξολόγος στην ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ .

Καινοτομία: Η ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ υλοποιεί ολοκληρωμένο διετή κύκλο εκπαίδευσης στη ρεφλεξολογία σε συνεργασία με το Σωματείο Επαγγελματιών Ρεφλεξολόγων. Το πρόγραμμα σπουδών αντιστοιχεί στους κωδικούς 223 και 2230 σύμφωνα με την κωδικοποίηση επαγγελμάτων ISCO-08.

Γιατί να επιλέξω την Πορεία Υγείας
1. Πιστοποίηση: Πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης από τον ΕΟΠΠΕΠ, σύμφωνο με το πρόγραμμα του Συλλόγου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων.

2. Προγραμματισμός: Ευέλικτος κύκλος μαθημάτων και ημέρες σεμιναρίων κατάλληλες και για εργαζόμενους.

3. Εξειδίκευση: Εκπαιδευτές με κλινική και διδακτική εμπειρία.

4. Εξοικονόμηση: Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει και επιμέρους τεχνικές της ρεφλεξολογίας που συνήθως παρέχονται και κοστολογούνται extra από άλλα ιδιωτικά κέντρα .

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής 2421058128, 6934714388, [email protected]

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
• Η διάρκεια σπουδών είναι 460 ώρες.
• Τα μαθήματα διεξάγονται μία ημέρα κάθε μήνα από τις 9:30-18:30.
• Σπουδαστές που δεν διαθέτουν πτυχίο ιατρικών ή παραϊατρικών επαγγελμάτων παρακολουθούν επίσης υποχρεωτικά και τον κύκλο ιατρικών μαθημάτων που παραδίδονται από ειδικό ιατρό (6 μαθήματα για κάθε έτος).
• Συνολικά δίδακτρα 1080 ευρώ ανά έτος (120 ευρώ ανά Σ/Κ).
• Έκπτωση 10% σε εφάπαξ καταβολή των διδάκτρων.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ – ΕΜΨΥΧΩΣΗ: Ντόβρος Εμμανουήλ-Ιωάννης, Ολιστικός Θεραπευτής (Msc), Ψυχοθεραπευτής, Ρεφλεξολόγος, , Ειδικευμένος στις τεχνικές SuJok, Καρανιοϊερή Θεραπεία, θεραπεία με Ανθοϊάματα, Εφαρμοσμένη Κινησιολογία, Ηχομασάζ, Ολιστική μάλαξη, μάλαξη με βεντούζες, Ιπποκρατική μάλαξη και Ασιατικό μασάζ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης, μέλος του International Association of Health Care Practitioners, μέλος του Σύλλογου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, μέλος του RΙEN. (Reflexology in Europa Nexus)

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ:

Η ρεφλεξολογία είναι μια αρχαία ολιστική μέθοδος που αποτελεί στις μέρες μας μια από τις πιο αναγνωρισμένες συμπληρωματικές μεθόδους ίασης με εφαρμογές σε κλινικές και ιδιωτικά κέντρα σε όλον τον κόσμο.
Η εφαρμογή της βασίζεται στην παραδοχή της ύπαρξης ανακλαστικών σημείων στα πέλματα, στις παλάμες στα αυτιά και σε άλλα ειδικά σημεία που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο ή λειτουργία του σώματος. Διεγείροντας συστηματικά αυτά τα ανακλαστικά σημεία με ειδικές δακτυλοπιέσεις και φυσικούς χειρισμούς απελευθερώνονται οι θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος και έτσι επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση, η χαλάρωση και η αρμονία του οργανισμού.

Στην σημερινή εποχή ο ρεφλεξολόγος καλείται να συνδυάσει γνώσεις από μια μεγάλη γκάμα θεωριών και τεχνικών. Καλείται να αξιοποιήσει όχι μόνο τις επαγγελματικές του δεξιότητες αλλά και την προσωπική του ιδιοσυγκρασία, να ενεργοποιήσει το δυναμικό του κάθε πελάτη όχι μόνο για να εξαλείψει τα συμπτώματα αλλά για μια συνολικά καλύτερη υγεία.

Το κάθε ανθρώπινο σώμα είναι μια ανεξερεύνητη περιοχή εντελώς μοναδική και ο ρεφλεξολόγος με πνεύμα αναζήτησης και με βοηθούς τους «ανακλαστικούς χάρτες» καλείται να βοηθήσει τον πελάτη να δημιουργήσει μια πορεία προς την υγεία.

Αυτό το ταξίδι του κάθε σπουδαστή να οργανώσει γνώσεις, να δοκιμάσει τεχνικές, να υιοθετήσει επαγγελματικές αρχές, ερχόμαστε να καθοδηγήσουμε και να εμψυχώσουμε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 της ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα 1ου έτους
1ο μάθημα: Ορισμός της Ρεφλεξολογίας, Ιστορία της ρεφλεξολογίας, Αρχές της Ρεφλεξολογίας, Συχνότητα, διάρκεια των συνεδριών, Τρόποι δράσης, Ενδείξεις, Περιπτώσεις που χρειάζονται προσοχή, Είδη ρεφλεξολογικής αντιμετώπισης, Οι λόγοι που προτιμάμε τα πέλματα, Τεχνικές χαλάρωσης, Πρακτική

2ο μάθημα: Ζώνες σώματος, Οριζόντιες γραμμές, Αντιστοιχίες, Συστοιχίες, Ρεφλεξολογία πελμάτων, Τεχνικές πίεσης, Συστήματα και αντανακλαστικά σημεία: Ερειστικό, Μυϊκό, Πρακτική

3ο μάθημα: Συστήματα και αντανακλαστικά σημεία: Νευρικό σύστημα, Κυκλοφορικό σύστημα, Πρακτική

4ο μάθημα: Συστήματα και αντανακλαστικά σημεία: Λεμφικό σύστημα, Αισθητήρια όργανα, Αναπνευστικό σύστημα, Πρακτική

5ο μάθημα: Συστήματα και αντανακλαστικά σημεία: Πεπτικό σύστημα, Ουροποιητικό σύστημα, Πρακτική

6ο μάθημα: Συστήματα και αντανακλαστικά σημεία: Ενδοκρινικό σύστημα, Γεννητικό σύστημα, Πρακτική

7ο μάθημα: Ρεφλεξολογία χεριών και αντανακλαστικά σημεία, Πρακτική

8ο μάθημα: Αυτί και αντανακλαστικά σημεία στο αυτί, Τεχνικές χαλάρωσης αυτιού, Πρακτική

9ο μάθημα: Μεθοδολογία έρευνας, Έρευνες στην ρεφλεξολογία

Αναλυτικό πρόγραμμα 2ου έτους
1ο μάθημα: Ιστορικό, Τρόποι λήψης ιστορικού, Ζωνορεφλεξολογία, Πρακτική

2o Μάθημα: Αρχές SuJok και άλλων ανακλαστικών τεχνικών, Πρακτική

3ο Μάθημα: Πρόσωπορεφλεξολογία. Πρακτική

4ο Μάθημα: Μάκρο-Μίκρο ρεφλεξολογία, Κινησιορεφλεξολογία, Προχωρημένες τεχνικές, Πρακτική

5ο Μάθημα: Σχέση οργάνων και συναισθημάτων, Ψυχοσωματικές ασθένειες, αυτοάνοσα και ρεφλεξολογία

6ο Μάθημα: Αρχές Κινέζικης Ιατρικής και Ρεφλεξολογία, Πρακτική

7ο Μάθημα: Μεσηβρινοί και ρεφλεξολογία, Πρακτική

8ο Μάθημα: Ολιστική ανάλυση του πέλματος, Ειδική αντιμετώπιση ατόμων ανά κατηγορίες, Συνδυασμοί Ρεφλεξολογίας και άλλων ειδικοτήτων, Περιτονίες και ρεφλεξολογικά ανακλαστικά σημεία, Πρακτική

9ο Μάθημα: Νομοθεσία – Δεοντολογία – Επαγγελματικές Συμβουλές