Ψυχοθεραπεία

Η θεραπεία είναι ο ασφαλής τόπος
όπου ο θεραπευόμενος ξανασυναντά τον εαυτό του.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
& ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Συναντάμε τον άνθρωπο που πάσχει όχι ως ασθενή αλλά ως έναν άνθρωπο με δύναμη και σθένος. Οδηγός μας η ανθρωπιστική ψυχολογία και η συστημική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. παρέχεται εξατομικευμένη υποστήριξη και συμβουλευτική. Δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, άγχη και φοβίες, χρόνιες διαδικασίες θλίψης και απόσυρσης, έκτακτα προβλήματα, διλήμματα, συγκρούσεις, λήψη αποφάσεων. Η συμβουλευτική ή θεραπευτική σχέση διαπνέεται από αυθεντικότητα, αποδοχή, ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη. Προσδιορίζεται το αίτημα, τίθεται ο στόχος, και μέσα σε μικρό αριθμό συνεδριών, ο πελάτης δημιουργεί τις λύσεις.Η Ιωάννα Γεωργιάδου είναι ψυχολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2007, με μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνική κλινική ψυχολογία και επαγγελματική εμπειρία στην ατομική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία από το 2010.
Ο Ντόβρος Ε. Ιωάννης είναι ψυχοθεραπευτής (N.D.I.).

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

Βοηθάμε τους γονείς να θέσουν τα κατάλληλα ερωτήματα για να πάρουν τις χρήσιμες απαντήσεις στο εδώ και το τώρα. Καθημερινές δυσκολίες διαπαιδαγώγησης, έλλειψη συντονισμού μεταξύ γονέων για το μεγάλωμα των παιδιών τους, ανάγκη υπεύθυνης πληροφόρησης για θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη οικογένεια.
Οι γονείς γνωρίζουν το παιδί τους καλύτερα για να το αγαπούν καλύτερα. Η Ιωάννα Γεωργιάδου υποστηρίζει γονείς μεμονωμένα ή σε εργαστήρια, έχει εργαστεί για χρόνια σε σχολές γονέων και είναι σταθερή συντονίστρια του Βιωματικού Παιδαγωγικού Εργαστηρίου για γονείς του Ι.Ν. Αναλήψεως Βόλου.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΦΗΒΩΝ

Συναντάμε τον έφηβο στη μεταβατική περίοδο που διανύει με σεβασμό και περίσκεψη. Αναπλαισιώνουμε για να υποστηρίξουμε ολόκληρο το οικογενειακό σύστημα του εφήβου. Ταυτότητα αντί για απομόνωση, κοινωνικότητα αντί για μίμηση, δύναμη αντί για αντιδραστικότητα, ωρίμανση αντί για ανωριμότητα.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
& ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Βλέπουμε την οικογένεια ως ένα σύστημα ανθρώπων και σχέσεων. Κάθε πρόβλημα μπορεί να βρει πολλές λύσεις. Όλοι μπορούν να γίνουν χρήσιμοι για να κερδηθεί ο αγώνας. Δεν αφήνουμε κανέναν παίχτη στον πάγκο. Η Ιωάννα Γεωργιάδου εφαρμόζει την οικογενειακή θεραπεία σύμφωνα με το νεότερο μοντέλο της συστημικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής (β’ κυβερνητικής).

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ

Εντοπίζουμε τα σημεία τριβής του ζευγαριού και επιχειρούμε τη μετατροπή τους σε σημεία επαφής. Με όχημα τη συστημική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, βλέπουμε το ζευγάρι ως δύο διαφορετικές αφετηρίες με κοινό προορισμό, σν μια ιερή επιλογή όσο και ελεύθερη. Η Ιωάννα Γεωργιάδου είναι συστημική ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.