Ακούω το σώμα μου. Μέρος Α

 In ΔΙΑΦΟΡΑ, ΝΕΑ ΜΑΣ
Ποιο είναι το μήνυμα που κρύβει το σώμα μου; Τι θα ξυπνήσει τον «βοηθό» που βρίσκεται μες στον οργανισμό μου; Πώς να ξεπεράσω τα ψυχοσωματικά προβλήματα;
Το εργαστήριο «Ακούω το σώμα μου» είναι βιωµατικό και βασίζεται στον κατευθυνόµενο οραµατισµό με ηχογαβάθες και στην ψυχοθεραπευτική μέθοδο «Παρεμβαίνουσα Μη Κατευθυντικότητα» (N.D.I.). Απευθύνεται σε άτοµα που θέλουν να αφουγκρατούν τον οργσνισμό τους και αντιµετωπίζουν περιοδικά ή χρόνια ψυχοσωµατικά προβλήµατα. Το Α Μέρος θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου και το Β Μέρος μετά τα Χριστούγεννα. Δηλώσεις συμμετοχής 6934714388.
Κόστος συµµετοχής 50 €.
Μέγιστος αριθμός 15 άτομα.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Danzarin – Αθήνα

Το εργαστήριο «Ακούω το σώμα μου» περιλαµβάνει μεθόδους διαχείρισης του στρες, τεχνικές επίλυσης του σωµατοποιηµένου άγχους, ομαδική συμβουλευτική, κλασικές τεχνικές χαλάρωσης, ψυχοσωματικές ασκήσεις, ασκήσεις επίλυσης εσωτερικευμένων συγκρούσεων.
 
Το εργαστήριο χωρίζεται σε 2 μέρη ώστε να δοθούν ασκήσεις και τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν στο μεσοδιάστημα.
 
Συντονιστής ο Ντόβρος Ε. Ιωάννης, Ολιστικός Θεραπευτής, Εκπ. Ψυχοθεραπευτής.
 
Ο Ντόβρος Ε. Ιωάννης υποστηρίζει με ολιστικό τρόπο ανθρώπους που επιθυμούν να χτίσουν σε γερές βάσεις μια ζωή με ψυχική και σωματική υγεία. Ξεκίνησε το επαγγελματικό του μονοπάτι μέσα στο χώρο της φυσικής αγωγής και άσκησης, όπου ειδικεύτηκε στην εκγύμναση ατόμων με ειδικές ανάγκες και χρόνιες παθήσεις. Οι προσωπικές του αναζητήσεις και το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων τον έφεραν στα χνάρια της Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας (Msc) και της υποστήριξης ατόμων με πρόβλημα εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες. Η ανάγκη του για την ολόπλευρη έκφραση της ψυχής και του σώματος τον συνέδεσε με την ψυχοθεραπευτική μέθοδο της Μη Κατευθυντικής Παρεμβατικότητας και με το ψυχοθεραπευτικής προέλευσης σωματικό θέατρο Playback Theater. Επιθυμώντας να γεμίσει τη φαρέτρα του με όπλα κατά του διαχωρισμού του ανθρώπου σε ψυχή και σώμα, εκπαιδεύτηκε σε ολιστικές τεχνικές ίασης, όπως η Ρεφλεξολογία, η Κρανιοϊερή Θεραπεία, η Εφαρμοσμένη Κινησιολογία, το Ηχομασάζ, SuJok, Ανθοϊματα, διάφορα είδη μάλαξης, το Clinical Pilates, και σήμερα εκπαιδεύει και άλλους ως ερευνητής και καθηγητής Ρεφλεξολογίας. Με προοπτική αποκέντρωσης, ζει με την οικογένειά του στο Βόλο, όπου εμψυχώνει ψυχοθεραπευτικές ομάδες, αναπτύσσει συνεργασίες για την αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, παρέχει συνεδρίες ολιστικών θεραπειών και ασκεί ομάδες medical fitness.