Διάλογοι Θεολογίας Ψυχολογίας 2017 (Α)

 In ΝΕΑ ΜΑΣ

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών, σε συνεργασία με το Κέντρο Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ και με τον Σύνδεσμο νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά σειρά ομιλιών, υπό τον τίτλο «Διάλογοι Θεολογίας Ψυχολογίας». Η πρώτη συνάντηση με θέμα «Γάμος ή έρωτας; Γάμος και Έρωτας!» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, και ώρα 18.30 στην αίθουσα Forum (Δεληγιώργη 9, κοντά στο ξενοδοχείο Park). Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Λίβυος) εφημέριος Αγίας Ειρήνης Πύργου, συγγραφέας και ο κ. Ιάκωβος Μαρτίδης, ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας.

Ο πρεσβύτερος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1975 στο Ηράκλειο Κρήτης. Φοίτησε στην Ανωτ. Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης και μετέπειτα στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με τις νέες μορφές πληροφοριακής επικοινωνίας, ιδιαιτέρως με το blogging, δημιουργώντας πολλά ιστολόγια με σημαντικότερο το π. Λίβυος: http://plibyos.blogspot.com/. Σήμερα ζει στην νότια Κρήτη, στο χωριό Πύργος Μονοφατσίου, και είναι εφημέριος στην Ενορία Αγ. Ειρήνης Πύργου. Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Ο ΚΙΝΕΖΟΣ, Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ (5η Έκδοση) που διαπραγματεύεται το μικρό καταπιεσμένο παιδί που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος , ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ (7η έκδοση), που μιλά για την πάλη του εαυτού με την αμαρτία, ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΑΡΧΗ (8η έκδοση) , με κείμενα αυτογνωσίας για ζωή δίχως φόβο κι ενοχή, και  Η ΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ (5η έκδοση) που διαπραγματεύεται τη διαστρέβλωση της χαράς στους χριστιανικούς κύκλους.

Ο Ιάκωβος Μαρτίδης γεννήθηκε το 1957 στη Δράμα. Το 1975  πέρασε με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τελείωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Γνωστική και τη Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία και μέλος επιστημονικών συλλόγων και εταιρειών που ασχολούνται με τη ψυχική υγεία και την ψυχοθεραπεία. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής τού Ελληνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), εκπαιδεύει δημοσίους υπαλλήλους πάνω σε  θέματα  της ειδικότητάς του.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ (5η έκδοση), στο οποίο πραγματεύεται το ψυχολογικό ταξίδι των σχέσεων στον έρωτα, το γάμο και το διαζύγιο, ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ (3η έκδοση), στο οποίο πραγματεύεται τα όσα θα άξιζε να γνωρίζει ένα ζευγάρι, προκειμένου να νοηματοδοτήσει τη ζωή του με αγάπη και ελευθερία και  ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ (3η έκδοση), όπου πραγματεύεται 24 καίρια και σημαντικά θέματα των σχέσεων γονιών-παιδιών.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.