Ημερίδα «Τέχνη για το διαφορετικό»

 In ΔΡΑΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΜΑΣ

Το Κέντρο Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ και η ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ (Φορέας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης) συνδιοργανώνουν την Ημερίδα με τίτλο “Τέχνη για το διαφορετικό”. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, ώρες 18:00 – 20:45, στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, στο Βόλο.

Πρόκειται για μια Ημερίδα με κεντρικό σκοπό την ανάδειξη ενός διαφορετικού παραδείγματος συνεργασίας ειδικών ψυχικής υγείας και άμεσα ενδιαφερομένων ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στη βάση της αποδοχής της διαφορετικότητας με τη συνδρομή της τέχνης.

Επιμέρους στόχοι της Ημερίδας αποτελούν οι παρακάτω:

 Ενημέρωση της τοπικής κοινότητας σε θέματα αναπηρίας, ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.
 Ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας σε θέματα αποδοχής της διαφορετικότητας και προώθησης της προσβασιμότητας σε χώρους και δυνατότητες.
 Κινητοποίηση και ισότιμη συμμετοχή ατόμων συμμετεχόντων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
 Ενεργοποίηση της επιστημονικής κοινότητας και ανάδειξη της συνεργασίας ειδικών και άμεσα ενδιαφερομένων.
 Προαγωγή της ψυχαγωγίας και εμπλουτισμός της πολιτιστικής ζωής.
 Αξιοποίηση μορφών τέχνης για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Μετά το πέρας των ομιλιών, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 21:00, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο τελετή λήξης της ημερίδας, με θεατρική παράσταση από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ PLAYBACK ΘΕΑΤΡΟ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Στο φουαγιέ του Θεάτρου Παλιάς Ηλεκτρικής θα γίνονται παράλληλες εικαστικές δράσεις, με έκθεση έργων της ομάδας Κεραμικής του Κέντρου Ημέρας ΚΗΠΟΣ και έκθεση έργων της ομάδας Κεραμικής της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ενώ πριν την έναρξη των ομιλιών στην κυρίως αίθουσα θα γίνεται προβολή φωτογραφιών με θέμα την Διαφορετικότητα από την Φωτογραφική Λέσχη Βόλου.

Ως παράλληλη εκδήλωση, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ PLAYBACK ΘΕΑΤΡΟ θα παραθέσει σεμινάριο εισαγωγής στις τεχνικές του αυτοσχεδιαστικού θεάτρου playback. Ο αριθμός θέσεων θα είναι περιορισμένος. Απαιτείται κράτησης θέσης. Πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6934714388.

Δείτε αποδελτιώσεις της ημερίδας εδώ, και εδώ.