ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ «TECH FREE-TOOLKIT FOR YOUTH WORKERS»

 In ΚΕΙΜΕΝΑ, Μη κατηγοριοποιημένο, ΝΕΑ ΜΑΣ

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε το επιμορφωτικό εγχειρίδιο «TECH FREE-toolkit for youth workers», το οποίο απευθύνεται σε εργαζόμενους στο πεδίο της νεολαίας, όπως εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, θεραπευτές, εμψυχωτές ομάδας, εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι και εθελοντές συντονιστές ομάδων. Το εγχειρίδιο είναι «καρπός» του επιμορφωτικού προγράμματος «TECH FREE Training Course for youth workers», που υλοποίησε η ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ το διάστημα 15-20 Σεπτεμβρίου 2023 στην Πορταριά Πηλίου στα πλαίσια του προγράμματος Εrasmus+ και περιλαμβάνει πληροφορίες και προτεινόμενες δράσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν στην καθημερινή εργασία με νεαρά άτομα, τα οποία έχουν αναπτύξει προβληματική σχέση με τις ψηφιακές συσκευές και γενικότερα την οθόνη και διατρέχουν τον κίνδυνο εθισμού στο διαδίκτυο.

Ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί, μέσα από θεωρητικές αναφορές για την εξάρτηση στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε δραστηριότητες που αφορούν την εκπλήρωση σωματικών, κοινωνικών και συναισθηματικών αναγκών, ενώ περιλαμβάνονται και ασκήσεις αυτοαξιολόγησης. Το κείμενο επιχειρεί να εξοπλίσει κατάλληλα όσους εργάζονται με νέους, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ψηφιακής απειλής.

Ταυτόχρονα, όμως, το περιεχόμενο μπορεί να φανεί χρήσιμο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους με νέους, αλλά και για κάθε άτομο ευρύτερα, το οποίο επιθυμεί να περιορίσει την αρνητική επίδραση της οθόνης και του διαδικτύου στην καθημερινή του ζωή και να «αγκαλιάσει» έναν πιο υγιή και ποιοτικό τρόπο ζωής.

Μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε δωρεάν το εγχειρίδιο «TECH FREE-toolkit for youth workers» ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

TECH FREE-toolkit for youth workers

 

Το επιμορφωτικό εγχειρίδιο που διαθέτουμε σε εσάς είναι το άνοιγμα μιας διαρκούς και ευρείας συζήτησης που επιθυμούμε να έχουμε μαζί σας!