«Ακούγοντας το σώμα μου» retreat ψυχοσωματικής ευεξίας

 In ΝΕΑ ΜΑΣ

Ακούστε μαζί μας το σώμα σας. Αφουγκραστείτε τα ψυχοσωματικά σας συμπτώματα σαν μηνύματα που σας στέλνει το σώμα σε μια μιμόγλωσσα που δεν έχετε αποκρυπτογραφήσει ακόμη. Αντιμετωπίστε μαζί μας τα ψυχοσωματικά προβλήματα με μια θεραπευτική προσέγγιση σύντομη σε διάρκεια αλλά μακρά σε αντίκτυπο.

21 – 28 Ιουλίου 2017,  στο αναζωογονητικό περιβάλλον του Kalikalos στον Κισσό Πηλίου. Επτά ημέρες ομαδικών ασκήσεων Pilates και θεραπευτικών συνεδριών ευεξίας και επίλυσης των ψυχοσωματικών προβλημάτων.

Βρίσκουμε πως τα ψυχοσωματικά προβλήματα είναι:

  • Είτε σωματικές δυσλειτουργίες χρόνιες ή περιοδικές που έχουν κάποιο κλινικό υπόβαθρο αλλά πυροδοτούνται μετά ή κατά την διάρκεια ψυχικού στρες,
  • Είτε συναισθηματικές δυσλειτουργίες που εγκαθίστανται μετά από ένα χρόνιο σωματικό διαγνωσμένο πρόβλημα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινές ομαδικές συνεδρίες, από τις 9:30 ως τις 13:30, με τον Ντόβρο Ε. Ιωάννη (Ολιστικό θεραπευτή MSc, Εμψυχωτή ομάδων) και τη Γεωργιάδου Ιωάννα (Κοινωνική κλινική ψυχολόγο, Συστημική ψυχοθεραπεύτρια), όπου πραγματοποιούνται:

  • Καθημερινή ενεργοποίηση με ασκησιολόγιο Pilates, QiGong και stretching μεσημβρινών: Ένα πρόγραμμα δραστηριοποίησης για ολόκληρο το σώμα σε συνδυασμό με ήπια σωματική άσκηση, διατάσεις και ενσυνείδητη αναπνοή, κάτω από τον ευεργετικό ήλιο. Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και προσαρμόζεται στις ανάγκες των πελατών. Αποτελεί ένα μείγμα από πρακτικές Pilates και QiGong, που ενεργοποιούν τα ενεργειακά κανάλια του σώματος, θρέφουν και χαλαρώνουν τα πονεμένα όργανα και συστήματα του σώματος. Ιδανικό για αύξηση της ζωτικότητας. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.
  • Καθημερινές ομαδικές συνεδρίες προσανατολισμένες στη λύση. Μια σειρά από ομαδικές συνεδρίες εμπνευσμένες από την προσέγγιση της Συστημικής ψυχοθεραπείας και της ψυχοπαιδαγωγικής μεθόδου της Μη Κατευθυντικής Παρεμβατικότητας (N.D.I.), που εστιάζουν στο μήνυμα του ψυχοσωματικού συμπτώματος και βοηθούν στην επανασύνδεση με τις πραγματικές ανάγκες του οργανισμού, με ολιστικό τρόπο.
  • Sing Bowls mindfulness: Διαλογισμός και χαλάρωση με τη βοήθεια των Θιβετιανών Sing Bowls, δονήσεις που βοηθούν το σώμα και το εισάγουν σε μια κατάσταση βαθιάς ηρεμίας και αυτοθεραπείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 6972104250, 6934714388, 2421058128 εδώ για το tretreat Kalikalos στον Κισσό Πηλίου

Είναι επίσης δυνατό να σχεδιαστεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ευεξίας, που περιλαμβάνει ολιστικό μασάζ, ρεφλεξολογία και άλλες συνεδρίες, παρεχόμενες καθημερινά κατά τον ελεύθερο χρόνο της κοινότητας (14:00-17:30).