Πολυαισθητηριακό πρόγραμμα για παιδιά “Ξυπόλητο Περπάτημα”

 In ΔΡΑΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΜΑΣ

Το 2012 η Πορεία Υγείας υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πολυαισθητηριακής εξάσκησης “Ξυπόλητο Περπάτημα” με τη συνεργασία του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Ατόμων με Αναπηρία Ηλιοτρόπια της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Βόλου. Σκοπός του προγράμματος ήταν η πολυαισθητηριακή ενεργοποίηση μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η εξοικείωσή τους με το πεδίο της αναπηρίας. Δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας εδώ και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube πατώντας στο επάνω στο βίντεο.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε: εκπαίδευση των συνεταιριστών με αναπηρία στο πρόγραμμα, δημιουργία βίντεο μα καλές πρακτικές ατόμων με αναπηρία που βιώνουν μια πλήρη κοινωνική και επαγγελματική ζωή, περίπατο στο χώρο του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού με γυμνά πόδια και κλειστά μάτια ως μέσο πολυαισθητηριακής ενεργοποίησης των συμμετεχόντων μαθητών, χρήση τηλεσκοπίου, ζωγραφική με τα πόδια ως μέσο πολυαισθητηριακής εξάσκησης, φύτευση αρωματικών ειδών από τους συμμετέχοντες μαθητές υπό την καθοδήγηση των συνεταιριστών με αναπηρία.

Το πρόγραμμα ήταν το ξεκίνημα της υπηρεσίας των βιωματικών εργαστηρίων που παρέχονται στον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Ατόμων με Αναπηρία Ηλιοτρόπια μέχρι σήμερα.